Betekenis van je dromen

Psyche

Betekenis van je dromen

Iedere nacht schijnen we heel wat af te dromen. Niet iedereen onthoudt ze overigens, een paar minuten nadat je wakker wordt heb je nog de meeste kans flarden van je droom te onthouden.

 

In een droom verwerk je gebeurtenissen die overdag zijn gebeurt, maar ook zaken die je (onbewust) erg bezig houden. Hieronder daarom enkele betekenissen van veel voorkomende droomonderwerpen.

 

Tanden: een droom over tanden kan staan voor kracht. Als je tanden echter uitvallen staat dit veelal voor een gevoel van krachteloosheid. Een slechte toestand van je tanden kan staan voor een angst om voor schut te staan of om jezelf belachelijk te maken.

 

De dood: als je droomt dat je dood gaat kan dit staan voor een overgang in je leven. Ook kan deze droom aangeven dat je angst hebt voor het nieuwe, onbekende. Als je droomt over de dood van een geliefde, kan het zijn dat je een eigenschap van die geliefde mist in jezelf. Bedenk eens welke eigenschap dat zou kunnen zijn!

 

Vreemdgaan: dromen over het vreemgaan met een vriend(in) van je partner betekent dat je je een beetje verwaarloosd voelt in je relatie. Als je droomt dat je partner vreemd gaat, kan dit te maken hebben met verlatingsangst. Ook kan het zijn dat je het lastig vindt om aan verwachtingen van anderen te voldoen.

pixelstats trackingpixel

Tags: , , , , , , , , ,
Laat dit artikel aan anderen zien
Print dit artikel
Op NUjij.nl plaatsen
Dit vinden anderen
Zelf reageren? Klik dan hier
16/01/2010 om 15:49
Wat een toeval die droom met tanden had ik vorige nacht! Ik tikte op mijn voortand en deze verbrijzelde plotseling in honderden stukjes...
Reageer
14/09/2011 om 12:12
de laatste tijd vind ik altijd geld in mijn dromen, niet veel, gewoon een muntje soms ook meerdere, maar geen kapitalen.vaak ben ik alleen, maar soms lopen er ook meerdere mensen en deze zien dat geld niet liggen of ze zullen het in ieder geval niet oprapen...
zou iemand me kunnen vertellen wat dat kan betekenen.
Reageer
lees gehele reactie
03/03/2012 om 11:19
ik droomde over mijn vriendin die al 27 jaar geleden als klein meisje is overleden aan de gevolgen van kanker In mijn droom lagen we samen in een ziekenhuis bed waar zij opnieuw overleed en iklag naast haar en hield haar hoofd vast en zei dat ik heel veel van haar hield Wat zal dat kunnen betekenen
Reageer
Om een reactie te plaatsen moet je zijn ingelogd.
Lid worden
Inloggen
venster sluiten
venster sluiten
venster sluiten