Flikker toch lekker op met die hoerelessen

Marjolein

Flikker toch lekker op met die hoerelessen

 

‘Godverdomme!! Kut, kut, kut. Laat iedereen toch lekker optyfen, ophoeren!!’ Met gebalde vuisten loop ik hard. ‘Wat een gekut zeg’.
 

Ik voel een zijsteek bij mijn rechterrib omdat ik veel harder loop dan ik kan. Maar ook die steek moet ophoeren, vind ik. Na een tijdje komt er steek in mijn buik bij. Ook die negeer ik lekker. ‘Wat een gelul’ denk ik weer. Michael Jackson knalt door mijn iPod en hij is het met me eens. Iedereen moet gewoon ff normaal doen.
 

Boos ben ik. Boos op de hele wereld en iedereen die erop woont. Maar nog het booste ben ik op hierboven. Met hun zogenaamde lessen. Flikker toch lekker op met die klotelessen. En al helemaal met: ‘de beste studenten krijgen de moeilijkste opdrachten’ (inzichtkaart die ik vanochtend trok). Klaar ben ik met de lessen! Altijd wilde ik alles goed doen en leren. Maar nu ben ik er echt klaar mee, want het blijft maar doorgaan. En blijkbaar leer ik niets. Anders waren die lessen niet meer nodig – toch?
 

Ik wil nu ook leuk, zacht, lekker, lief en fijn. Ik ben klaar met hard, pijn, koud en verdriet.
 

Als Michael doorgaat met het volgende nummer en begint te miepen over ‘there is a place in your heart’ skip ik hem snel door. Even niet. Nu even niet vanuit mijn hart. Want wat heeft het leven vanuit mijn hart me hierin opgeleverd?
 

Met gebalde vuisten ren ik hard door. De steken negerend. De kwaadheid doet me sterk voelen. ‘Kom maar op!’ denk ik. ‘Kom maar weer op met die hoere-lessen, ik kan het aan’. “Eat this” begint Michael instemmend met zijn volgende nummer.

 

Geschreven door Marjolein

pixelstats trackingpixel

Tags: , , , , , ,
Laat dit artikel aan anderen zien
Print dit artikel
Op NUjij.nl plaatsen
Dit vinden anderen
Zelf reageren? Klik dan hier
07/10/2009 om 14:10
Wow, heel herkenbaar, super mooi beschreven dat gevoel! Grijpt ook terug op blog en inzichtkaart van mij 'datgene wat je moet leren, herhaalt zich tot je het geleerd hebt'
Reageer
07/10/2009 om 14:32
Deze bedoel je toch: http://www.budhi.nl/blogs-budhi-lezeressen/datgene-wat-je-moet-leren/ Ja, vond jouw blog toen ook mooi, en herkenbaar :-)
Reageer
07/10/2009 om 15:41
O, wat heerlijk, dat gevloek in een tekst: dat mag ik in mijn boeken niet van mijn redacteuren... Misschien moet ik ook eens gaan bloggen :)
Supergoed dat je het eruit schreeuwt, woede en frustratie maken energie los en die energie kun je weer ergens voor inzetten. Maar: heb je nu geen spierpijn van dat geren?
Reageer
07/10/2009 om 15:49
:-) nou heb wel soms last van mijn knie als ik gerend heb en dat is nu weer wat erger. Zeker als ik op hakken loop, die ik nu aanheb. Dan ga ik er iedere keer bijna doorheen, haha. Voelt een beetje instabiel..
Reageer
07/10/2009 om 17:32
Ohoooo, ik had al zo'n ID, voordat ik deze blog opende.
Misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen.
Ben het zat na alle rotgebeurtenissen om mij heen.
Het wordt nu tijd voor more joy, lol & happiness!

@Prinses viona: Die inzichtkaart kreeg ik vorige week ook ;D
Reageer
07/10/2009 om 20:53
Vloeken is goed, helpt relativeren ; ) je verdient leuk, zacht, lekker, lief en fijn!!
Reageer
07/10/2009 om 21:08
Marjolein: ja, die bedoelde ik. Fijn om te horen dat dat ook herkenbaar is, blijft dan toch gedeelde smart... ;-)

Het4span: na die inzichtskaart besloot ik mijn 1e blog in te sturen, had er al veel langer over nagedacht maar niet gedurfd. Dus misschien is het een teken en moet je inderdaad nu ook maar gaan bloggen! :-)
Reageer
lees gehele reactie
07/10/2009 om 21:09
Jammer dat je het in deze woorden zoekt. ' Nog het booste ben ik op hierboven' vind ik krom geformuleerd. In het nummer ' Bright' stond een leuk artikel over vrouwenblogs en hoe er altijd nietszeggende reacties worden gegeven als ' mooi geschreven' en ' hoe herkenbaar'.
Komisch om af te geven op een inzichtkaart maar ze dan toch te trekken. Inzicht is hard nodig.
Reageer
07/10/2009 om 21:11
Hallo Marjolein, ik ben nieuw op Budhi en dit is wel een van de beste teksten die ik tot nu toe heb gelezen. Het wordt tijd voor goede tijden, maar hoe creeer ik dat? Ik ben vandaag voor het eerst zat met lief en aardig zijn en luisteren naar anderen. Niemand doet dit soort dingen meer. Niemand toont tegenwoordig respect naar elkaar toe. Zo heb ik een vriendin gehad die getrouwd was met mijn ex. Vanaf onze eerste ontmoeting heb ik haar op haar gemak gesteld en haar met beide armen ontvangen (ik heb hele goede contacten met mijn ex en grotendeels komt het door onze dochter van acht...ik wil dat ze mekaar leren kennen en dat betekent mijzelf opzij zetten en ook mijn trots en verdriet). Ik heb hele persoonlijke gesprekken met haar gevoerd, emotionele momenten meegemaakt, dure cadeaus overhandigd omdat ze geen ouders meer had, gaf mijn ex op zijn donder omdat zij hem zwart had gemaakt. En wat gebeurde? Vervolgens kregen wij via mijn ex te horen dat ze gaan scheiden. Voor nog geen anderhalf jaar getrouwd te zijn, gaan ze weer scheiden. Het huis (wat gekocht moest worden van haar...) is voor nog geen twee jaar gekocht en ze wilt scheiden. Ze had een verhouding met een oude collega van haar werk waar ze veel contact mee had voor vragen. Die man was zelf ook nog getrouwd en moest ook scheiden. Dat ze een verhouding had en verliefd werd, is mij niet vreemd. Mijn ex ging ook vreemd en niet een keer. Maar dat ze zo respectloos met mij omging en van alles vertelde, was een grote leugen geweest. Hun kind is mijn peetkindje. Ik pas vaak op haar en dat scheelt natuurlijk in de euro's. Nu wilt ze haar kind komen brengen omdat het haar beter uitkomt qua tijd. Ik zeg vervolgens tegen mijn ex (voor het eerst) NEE en dat haar probleem niet die van ons is. Mijn ex denkt natuurlijk alleen maar aan zijn kind en het ze het echt niet redt om op tijd te zijn en anders moet hun kind om vier uur al opstaan en dat ik haar niet hoef te spreken. Ik heb al moeite met haar zien, laat staan spreken!! Ik heb nooit een hekel aan iemand gehad, maar zij is de enige en hopelijk ook de laatste. Laatst hoorde ik dat haar minnaar/partner-nu kanker heeft op zijn gezicht en dat ze het financieel niet trekken....mijn eerste reactie is "DUS?!". Normaal zal ik medeleven tonen, maar nu denk ik daar absoluut niet aan. Ik heb mijn les denk ik wel geleerd.....

lollige groetjes
Tammy
Reageer
07/10/2009 om 21:14
QUOTE: hoe er altijd nietszeggende reacties worden gegeven als ' mooi geschreven' en ' hoe herkenbaar'.

Volgens mij zijn dit niet nietszeggende reacties, maar juist veelzeggende reacties!

QUOTE: Komisch om af te geven op een inzichtkaart maar ze dan toch te trekken. Inzicht is hard nodig.

Volgens mij geven we niet af op de inzichtskaarten en hebben we juist inzicht. Als je de blogs goed zou lezen, zou je zien dat het inzicht erin beschreven wordt en juist deels gebaseerd is op de inzichtskaart... Ik zou zeggen lees ze nog een keer, zonder bevooroordeeld te zijn!
Reageer
09/10/2009 om 10:14
Ha! Lekker Mar. Je hebt helemaal gelijk. Ophoeren ermee! En mag ik ook even: TE%RING**T&FUSKLOTEK*T5$%!!!
Reageer
09/10/2009 om 16:46
I'm in with the fuck-klote-gotver-tyfus-kut-ing!! Dus... fuckklotegotvertyfuskutzooi!!!!
Maar los daarvan MOOI EN HERKENBAAR geschreven! En voor degene die daar kippenvel van krijgt: rot de fok op!
Reageer
lees gehele reactie
31/10/2009 om 19:47
het helpt geweldig om jezelf te zien wanneer je boos bent. Het is een bel van aandacht.
Boosheid gaat altijd gepaard met verwarring en onwetendheid.
Reageer
Om een reactie te plaatsen moet je zijn ingelogd.
Lid worden
Inloggen
venster sluiten
venster sluiten
venster sluiten